Schrijf in voor onze Nieuwsbrief en product nieuws en promoties!Moist Mate Hulp :: Water geef handleidingThirsty Light Plant

Water geef handleiding
Water geef technieken:
Het verkeerd water geven dood of beschadigd meer kamerplanten dan welk andere reden. Teveel water geven,wat wortelrot veroorzaakt,is net zo schadelijk als te weinig water geven. De Moist Mate is ontwikkeld om het vochtigheidsgehalte van uw plant in de gaten te houden.De juiste manier van water geven is even belangrijk als weten wanneer u water moet geven. Hieronder staan enkele tips om het beste resultaat te behalen met uw kamerplanten:
Gebruik een gieter met een smalle tuit voor maximale precisie en minimaal geknoei.
Giet het water goed verdeeld over de oppervlakte van de aarde totdat het uit de drainage gaten loopt.
Gebruik kraan of regenwater. Vermijd onthard water omdat het zouten bevat die uw plant kunnen beschadigen en beïnvloedt de nauwkeurigheid van de Moist Mate.
Gebruik lauw water, nooit heet of koud.
Laat uw planten niet langer dan een uur onder water staan.
Kamerplanten moeten altijd een goede drainage hebben. Soms kunnen de drainage gaten verstopt raken door de wortels. Controleer de gaten door er een pen of een stok in te steken.
Af en toe moeten de bladeren van de kamerplant schoongemaakt worden om het stof te verwijderen.
Aarde welke te nat of te droog is kan er voor zorgen dat de wortels dood gaan,met als gevolg,langzame groei of uiteindelijk doodgaan van de plant. Geef alleen water als de plant het nodig heeft.
Cultuur voorkeuren van de plant:
Als u een kamerplant koopt,zit er meestal een cultuur voorkeur label bij. Die geeft de optimale condities,water geef label en vochtigheid vereisten aan welke u kunnen helpen bij de verzorging van uw plant. De drie meest voorkomende water geef labels zijn:
Goed vochtig:
Planten die van vochtig houden vereisen goede drainage en vaak water geven De aarde moet op een hoog vocht nivo gehouden worden,maar mag nooit te nat worden daar dit wortelrot kan veroorzaken. De Moist Mate is niet ideaal voor het in de gaten houden van deze planten daar de aarde nooit droog genoeg wordt om de LED te laten knipperen.Enkele voorbeelden zijn:
Vlijtige Liesjes
Bamboo Palm
Redelijk vochtig:
Planten die van redelijk vochtige aarde houden moeten een regelmatig water krijgen en goede afwaterende aarde. De aarde moet uitdrogen tussen de water geef periodes in.Laat de plant nooit langer dan een uur onder water staan. Geef meteen water als de Moist Mate begint te knipperen. Enkele voorbeelden zijn:
Wandering Jew
Rubber boom
Spider plant
Pothos
Ficus
Drenken dan droog:
Planten in een regenarme omgeving vereisen minder vaak water. Het LED-alarm kan de "volledig droog" indicatie bereiken voordat u water hoeft te geven. Enkele voorbeelden zijn:
Prikkende peer cactus*
Jade plant
*Veel cactussen slapen in de winter en gebruiken weinig tot geen water tijdens deze periode.Tijdens deze periode zal de Moist Mate verwijderd of uitgeschakeld moeten worden.
Vochtigheid:
Vele planten hebben een vochtige omgeving nodig om te bloeien. Dit is onafhankelijk van hun cultuur voorkeur en kan worden bereikt door regelmatig sproeien of ze te plaatsen in een kas.
Internet Resources

Recommended books and sources to learn more about your plant’s need for water:
Houseplant Basics: Selection, Care, Propagation, Sterling Publishing, March 2002. By David Squire & Margaret Crowther.
Rodale’s Encyclopedia of Indoor Gardening, Rodale Press, 1980. Anne Halpin, editor.
Indoor Plants, Comprehensive Care and Culture, Chilton Book Co, 1977. Dorie Hirch, editor.
The A to Z of Houseplants; The A to Z of Cactus and Succulents; The A to Z of Bulbs, House Plants, Readers Digest Association Inc., 1990.
Success with House Plants, Readers Digest Association manual, 1985.
New Houseplants Book, Better Homes and Gardens, Books, 1985.